Общинските съветници от БСП - Кюстендил, с въпроси за началото на новата учебна година

Снимка: Infomreja.bg

Входираха въпросите си в деловодството на Община Кюстендил

Остава по-малко от месец до започване на учебната 2020-2021 г. в учебните заведения на територията на община Кюстендил. С оглед извънредната обстановка, удължена от министъра на здравеопазването до края на месец септември, която налага COVID – 19, с колегите общински съветници от групата на коалиция "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" смятаме, че е важно да получим информация по темата, която вълнува не само нас като общински съветници, а и всички родители и педагози на децата в детските заведения и училищата на територията на община Кюстендил.

В деловодството на Общината вече са входирани въпросите на групата Общински съветници, посочва Лилия Евтимова - Алексиева, общински съветник и ПР на партията.

1.    Каква е готовността за старт на учебната 2020 – 2021 г. на територията на община Кюстендил? Осигурени ли са необходимите средства за предпазване на децата, учителите и като цяло работещите в тези институции?

2. Как ще се осигурява ученическото хранене през 2020 - 2021 учебна година?

3. На какъв етап е оптимизацията на училищата в Кюстендил? След решение на ОбС – Кюстендил и заповеди на министъра на образованието от 22.07.2020 г. оптимизацията е факт. Искаме информация как реално ще се случи тя. Надяваме се на изчерпателен отговор, за да не търсим такъв от директорите на училищата, които се явяват приемници. Освобождава ли се педагогически и непедагогически персонал след налагащата се оптимизация?

4. Имате ли информация каква е ситуацията с отпуските на педагозите и персонала в детските градини? Заради извънредното положение, въведено на 13 март 2020 г., голяма част от тях са използвали полагащия им се платен годишен отпуск. Ако се наложи, до края на календарната година детските заведения отново да бъдат затворени, в неплатен отпуск ли ще бъдат тези педагози и помощен персонал?

5. Ако се наложи след присъственото започване на учебната 2020-2021 г., тя да продължи дистанционно в електронна среда, има ли готовност Община Кюстендил да помогне на деца, които нямат достъп до Интернет или нямат нужните устройства?

Очакваме отговорите на въпросите писмено, защото обхващат теми, които не биха се побрали в рамките на няколко изречения, посочиха още от БСП - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK