Общинският съветник от БСП в Гоце Делчев - Димитър Бояджиев, отчете дейността си

Димитър Бояджиев, снимка: Пресцентър БСП - Гоце Делчев

Общинският съветник от групата на БСП в ОбС - Гоце Гоце Делчев - Димитър Бояджиев, отчете дейността си.

"Уважаеми съграждани, скъпи приятели, избиратели. Чувствам отговорност да напиша тези редове, тъй като по волята на част от вас бях избран за общински съветник в мандат 2011-2015 година от листата на БСП-Гоце Делчев.

Чест, която приех максимално отговорно и през целия ми мандат се старах да бъда неизменна част от всички процеси на местното самоуправление и да защитавам интересите на гражданите, следвайки ценностите на лявата политика, която е ориентирана към добруването на хората.

През периода на мандата бяха проведени 50 заседания на Общинския съвет, като преди всяко от тях заседаваха и ресорните комисии, които разглеждаха постъпилите предложения на кметската администрация, съветници, граждани и неправителствени организации.

Предвид социално-образователната насоченост на образованието ми, но и страничните специализации, които съм придобил през годините във връзка с бизнеса ми с недвижими имоти, аз бях член на комисиите по образование и младежки въпроси, здравеопазване и социално дело и устройство на територията.

През четирите години на мандата бях максимално съпричастен към всичко, което излиза като крайни решения на този висш орган на местното самоуправление.

Решения, които касаят всеки един от нас, хората живеещи и милеещи за този прекрасен град. В рамките на изминалия мандат в град Гоце Делчев по различни разработени и спечелени европроекти, а и чрез финансиране от местния бюджет, се направи изключително много. През това време нашият град се превърна в нарицателен и положителен пример за управление и развитие.

Освен приноса ми в разискванията и решенията, касаещи общината и в разглеждането и конфигурирането на крайните параметри на различните общински проекти, аз се старах да имам и принос откъм конкретни лични предложения.

Едно от тях бe за изработване на сайт на Общинския съвет. Нещо необходимо, предвид все по-виртуалната среда на общуване, с цел да има повече достъпност за гражданите, които да могат да следят дейността на Общински съвет-Гоце Делчев и да взимат пряко участие с предложения, изпратени и по електронен път. За моя радост такъв сайт бе изработен и започна да функционира още в началото на мандата (www.obs-gd.eu), което спомогна за по-голяма прозрачност при функционирането на институцията.

Инициирах също разкриване на фонд „Ин витро” към ежегодните пари за социални и здравни помощи, с които борави комисията по здравеопазване и социално дело.

Радостен съм, че след приемането на това предложение 5 майки се възползваха от тази възможност и вече две от тези бездетни гоцеделчевски семейства се радват на дългоочакваните си рожби.

Като родолюбец, друго мое предложение бе за изграждане на паметник на великия поет и революционер Христо Ботев и четниците му Тодор Стоянов и Янко Атанасов от Неврокоп в град Гоце Делчев, нещо което също се случи с подкрепата на община Гоце Делчев.

Освен работата ми в Общинския съвет, винаги съм се старал да бъда активен и полезен на съгражданите ми и извън пределите на институцията.

Без да влизам в многобройни детайли, мога да посоча редицата ежегодни - музикални, образователни, спортни, екологични, бизнес, патриотични и благотворителни инициативи, които съм инициирал или от които съм бил част. Активности, които съм упражнявал ежемесечно, година след година, за разлика от хора, които пристигат да ни сочат светлото бъдеще, но само преди избори.

Защото аз съм роден, живея, работя и се развивам в град Гоце Делчев, както са живели и живеят дедите ни. Аз обичам този град и всяко паве от него, защото то има своята история и носи дух от славни времена - времена, които мечтаем да възродим. И не само мечтаем, защото град Гоце Делчев все повече си връща облика на регионален център, който е имал някога Неврокоп.

Градът е жив, става все по-устроен откъм инфраструктура, условия за спорт, отдих и бизнес, а през изминалата година ръководството на общинска администрация бе отличено и с приз за най-активна община в работата с европейските фондове и програми. Възход, който ще продължи предвид вече спечелените проекти за 148 млн. лв., които ще бъдат реализирани през следващите години.

Безработицата е една от най-ниските за България, и макар че при нас стандартът е един от по-високите в страната, доходите все пак не са достатъчни, нещо което трябва да се промени от управляващите на централно ниво, за да получат работещите заслужен достоен живот, а и да бъдат задържани младите хора в България. 

Но да се върнем на наша земя, земя която заслужава всяко усилие и всяка капка пот.

Усилия, които няма да спестим, ако ни дадете вашето доверие отново, като подкрепите кандидат-кмета ни Владимир Москов в бюлетината за избор на кмет, и мен с номер 9 и преференция 4 в бюлетината за избор на общински съветници".

 

Димитър Бояджиев - кандидат за общински съветник

 

Димитър Бояджиев заедно с писателите Иван Марков и Николай Даутов - една обща мечта по-късно

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK