Общинският съветник Огнян Атанасов поиска да затворят ГКПП „Гюешево“

Снимка: Infomreja.bg

Пътници от рискови дестинации влизат в Северна Македония само през Гюешево

Общинският съветник Огнян Атанасов изрази острото си несъгласие във връзка с получена информация в Главна дирекция "Гранична полиция" от граничните власти на Република Северна Македония, че за ограничаване разпространението на коронавируса лица, които пристигат от Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция и Германия ще бъдат пренасочвани за преминаване на българо-северномакедонската граница единствено през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве Баир, където и ще се извършват допълнителни прегледи от медицински специалисти, изразявам острото си несъгласие от подобна мярка.

Кюстендилецът вече е изпратил сигнал до Националния кризисен щаб, МВР и Министерство на външните работи.

„Този акт би подложил на риск здравето и живота на жителите на община Кюстендил и служителите на граничния пункт. Смятам за неприемливо нашият пункт да е единственият в страната, който да поеме огромния пътникопоток от граждани, пристигащи от страни, в които вирусът е в огромни мащаби. 

Напомням, че към момента няма действащо инфекциозно отделение, нямаме лекар който е специалист по инфекциозни болести и по информация на областния кризисен щаб, има готовност за разкриване на отделение с капацитет 40 легла на територията на общината. Задавам въпроса, къде ще бъдат настаняване въпросните чужди граждани, които не бъдат допуснати да влязат в Република Северна Македония?“, посочи в писмото си до институциите, инж. Атанасов.

Той предлага да бъде предприета стъпки по дипломатически път за отмяна на заповедта от страна на властите на Република Северна Македония, а до тогава ГКПП „Гюешево“ да бъде затворен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK