Общинският съвет в Кюстендил без представител в Общото събрание на НСОРБ

снимка: Нора Василева, infomreja.bg, архив
Общинският съвет в Кюстендил остана без представител в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. На последното заседание на местния минипарламент бяха гласувани 5 имена, като никои от тях не успя да събере необходимото мнозинство. Не бе прието и предложението на председателя Васил Иванов да бъде записано, че председателя на съвета участва в Общото събрание.

Това бе практиката в предишния Общински съвет, приета и с оглед ротацията за председателското място.

9-членна комисия, в която влизат всички юристи от Общински съвет - Кюстендил ще изготви проекта за нов Правилник за дейността на съвета. В нея влизат представители на всички политически групи в местния парламент.

Председателят Васил Иванов предложи първоначално комисията да е от 7 души. „Коалиция- Кюстендил” излъчи Любомир Стоилков, ГЕРБ- Вася Пешева, но от БСП номинираха двама- Мая Шишкова и Олег Смолички. Инициатива за Кюстендил- Осогово предложи Ангел Джонев, ЛИДЕР- Иван Ангелов, РЗС- Младен Ризов. Васил Иванов номинира д- р Иван Пипонов, а Вася Пешева - Васил Иванов. Така комисията стана от 9 души и бе гласувана единодушно от съветниците.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK