Кметът на Благоевград и съветниците се заклеха, Радослав Тасков отново е председател на Общинския съвет (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

Народните избраници в Благоевград започнаха новия си мандат с обещанието да работят единствено и само в полза на жителите на общината, които са им гласували доверие.

Клетва положиха градоначалникът Атанас Камбитов, който ще управлява втори мандат, общинските съветници и кметовете на населените места в общината. 

Тържественото заседание бе открито в 11.00 часа в зала "22 септември" с приветствие на областния управител Бисер Михайлов, след което председателят на Общинската избирателна комисия Елена Панчева отчете резултатите от изборите за местна власт в Благоевград.

Кметът Атанас Камбитов, който спечели вота още на първи тур с подкрепата на 58,03 % от гласоподавателите, получи плакет от губернатора и символичния ключ на община Благоевград от Зорница Кралева, която бе начело на администрацията по време на предизборната кампания.

„Изключителна чест и привилегия за мен е да положа клетва за втори път като кмет на Благоевград. Благодаря на всички, които ме подкрепихте, които направихте своя избор и ми давате това право. И ако преди 4 години стоеше въпросът доколко ще се справим, сега очакванията са други - да завършим започнатото. Ако преди 4 години ми казахте „Даваме ти шанс, възможност да направиш това, което мислиш”, сега ми казвате „Вярваме ти, длъжен си да го направиш!” и аз приемам това задължение с напълно осъзната отговорност, с яснота за това какво ни предстои и със съзнанието да го направим", заяви Атанас Камбитов.

Той допълни, че приема избора и като оцента за свършената от него и екипа му работа.

"Колеги, общински съветници и кметове на села, Благоевград застана зад вас и ви се довери. Изборите свършиха, време е за работа. Хубавото е, че имаме на какво да стъпим, имаме здравата основа. Предишният мандат Общински съвет и общинска администрация бяха много добър пример за комуникация и за конструктивен диалог и аз съм сигурен, че и сега ще бъде така. Имаме ясните приоритети, ясната визия, имаме конкретни проекти, имаме перфектното взаимодействие с правителството, за което благодаря на премиера Бойко Борисов. Имаме всички предпоставки да работим за каузата "Благоевград". Аз вярвам, че Благоевград има едно добро бъдеще. Нека работим така, че да бъдем причина и част от него. Благоевградчани очакват това, нека оправдаем доверието им. Бъдете здрави и Бог да пази Благоевград!”, завърши словото си д-р Атанас Камбитов.

Сесията бе водена от най-възрастния общински съветник в благоевградския парламент - Христо Ковачки. Събитието уважиха общественици, спортни деятели, културни дейци. Сред тях бяха и народните представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов.

Работата на кмета Атанас Камбитов и съветниците през новия мандат 2015 - 2019 г. бе благословена от Неврокопския митрополит Серафим, който отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Веднага след тържествената част, в която прозвучаха поздрави от Биг бенд - Благоевград и Ансамбъл "Пирин, съветниците се заеха с избора на свой председател. Предложени бяха кандидатурите на досегашния председател Радослав Тасков от Коалиция "Заедно за Благоевград, Андон Тодоров от "Партия на зелените", Гергана Янчева от БСП, Калоян Ханджийски от Реформаторския блок и Румен Калайджиев от "Коалиция за Благоевград". ГЕРБ се отказаха да излъчат своя номинация.

25 от общо 41 общински съветници заявиха категоричната си подкрепа за пореден мандат на досегашния председател Радослав Тасков.

„За мен е чест да бъда избран за председател от първия път, което досега не се случвало в историята на Общински съвет. Благодаря на тези, които ме подкрепиха и повярваха в мен. Нямам никакви съмнения, че ще продължим политиката, която зададохме предходния мандат на диалогичност и партньорство с общинска администрация. Аз се гордея, че през целия изминал мандат ние нямаме нито едно бламирано решение и върнато предложение от кмета. Само когато общински съвет и кмет на община работят и гледат в една посока, резултатите са видими, само тогава можем да кажем, че всички заедно работим за Благоевград", каза новият стар председател на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.

След като бъде одобрен правилникът за дейността на новия Общински съвет, ще бъде гласувано и предложението на Андон Тодоров председателското място в местния парламент да се заема на ротационен принцип.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"
 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Izo15:00 - 10.11.2015
Rashko i izo s parite na koolizionite partnori si napravina izbori. Pri tah prazno nama.Sega se podmazvat na kmeta. Sramota biznesmeni.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK