БСП: Благоевградска област се стопява

Снимки: БСП

Обещанията на Бойко Борисов от първия мандат, че ще върне българите от чужбина за три години, се оказаха спукан балон!

Това гласят данните обявени от НС на БСП по време на редовно заседание на общинското ръководство на партията в Благоевград.

 „За едногодишното управление на ГЕРБ и Патриотите, по данни на НСИ, 31586 български граждани са се изселили от страната. От тях 4625 са на възраст под 20 години, 17410 млади хора на възраст между 20 и 49 години са предпочели да отгледат децата си в чужбина, вместо в България или отново над две трети са емигранти под 40 годишна възраст. 

Само от област Благоевград през 2017 г. са се изселили 6426 български граждани. От тях 3671 са жени, срещу 2755 мъже", заяви Пламен Милев пред социлистите в Благоевград, който е главен експерт в публични политики към Националния съвет на БСП.

Обещанията на Бойко Борисов от 2011 година, че ще върне младите хора в България, са един балон, който отдавна се спука, коментираха от БСП.

Те заявиха, че от началото на 2010 до края 2017 г. 193 871 българи са се изселили от страната, като близо половината от тях (91626) са се изселили през последните три години. Две трети от изселилите се от България  са под 40 годишна възраст. Всеки втори емигрант (50,7%) е на възраст между 20 и 39 години.

Оказва се, че ПГ на БСП постоянно внася законопроекти, 31 на брой досега, свързани със социална политика, образование и здравеопазване. Депутатите от ГЕРБ обаче безпощадно отхвърлят всички предложения на социалистите без дори и да се заинтересуват от тях. За тези законопроекти повечето българи дори и не разбраха, защото те бяха свалени без сериозно обсъждане и останаха встрани от медийното и обществено внимание – коментираха от БСП.

Част от мерките, предлагани от социалистите са:

-Увеличение на майчинските за втората година до 510 лева, размерът на МРЗ ;

-Финансова подкрепа за децата на семейства с ниски доходи, не само в 1. клас, но и за децата във 2., 3. и 4. клас;

-Удвояване на енергийните помощи, така че те да стигнат до два пъти повече семейства.

Активът на БСП не доумява защо не са приети и други техни предложения, които щяха да подобрят здравеопазването като покрият дълговете на болниците, да подпомогнат родителите на 1 милион деца, както и българите, пенсионирали се преди 2013 г. , да стимулират висшите училища и студентите и много други.

Междувременно от БСП обърнаха внимание на това, че по време на уж дясното управление от 2009 г. насам външният дълг почти се е утроил. Те попитаха в чии джобове отиват и „се разпределят” тези пари, както и все по- големите бюджетни приходи, за които ГЕРБ се бият в гърдите, ако не при работещите семейства, младите хора и нашите заслужили родители.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK