Общински съветник от Плетена построи за гости и туристи парк с чешма в памет на родителите си в "Дикчан"

Снимка: Infomreja.bg

Атракция за туристите и любимо място за преминаващи през местността „Дикчан”, както и за отмора на всички местни жители построи общинският съветник от Сатовча д-р Искрен Кальонев, който получи от избирателите си поредния си мандат като кандидат от "Коалиция за община Сатовча".

Паркът на д-р Кальонев вече е основна туристическа спирка в "Дикчан" край Сатовча, в който туристите имат възможност да почиват както на открито, така и в голямата беседка, в която има скара и условия за приготвяне на всякакъв вид ястия. 

В средата на атрактивния парк има и красива чешма, от която струи студена планинска вода. Чешмата признателният доктор е построил в памет на родителите си. Със собствени средства той е направил и кътове за децата и спортните натури, които посвещават почивните си дни на планината в живописната местност "Дикчан", осеяна с безброй беседки и чешми. 

Едно от най-предпочитаните места си остава паркът за отдих, построен от д-р Кальонев. Местни жители от Плетена и Сатовча споделиха, че през почивните дни успяват да се уредят компаниите им да се съберат в този парк единствено като ангажират някой от групата от много рано сутринта да отиде на място и да пази места за останалите. 

Хората разказват, че често се организират по няколко групи, за да може да задоволят интереса и желанието на повече хора да прекарват на хлад жарките почивни дни през лятото в безвъзмездно построения за местни и туристи парк за отдих от д-р Искрен Кальонев. 

Както в неговия парк, така и във всички беседки по пътя за "Дикчан" и целия сатовчански балкан всеки турист или изгубил се в гората човек може да си събере и нареже съчки, за да си запали огън, да се стопли или да си приготви храна, защото във всяка беседка могат да се намерят нож, брадвичка, кирбит, сол, парче хляб и трайни храни, останали от последните посетители.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Д-р Искрен Кальонев
Една от саморъчно изработените от д-р Кальонев атракции за децата

КОМЕНТАРИ

rai4o21:24 - 08.05.2016
dobarsi
raa21:21 - 08.05.2016
bravodoktore
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK