Общински съветник от ГЕРБ призова кмета да благодари на Борисов (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Томов каза, че каквото има – го е казал лично с премиера

Общинският съветник Кирил Илиев от квотата на ГЕРБ в Благоевград призова кмета Томов да благодари на премиера Борисов за отпускането на средства за Общината.

От своя стана Томов каза, че каквото има – си го е казал лично с премиера на среща през изминалия вторник.

Диалогът се разрази от трибуната по време на общинската сесия за избор на председател на ОбС-Благоевград, което място бе заето от Андон Тодоров.

Извън дневния ред Илиев поиска думата, която му бе дадена от временно изпълняващия длъжността „Председател“ – Христо Ковачки.

От думите от Илиев стана ясно, че при встъпването си на поста – кметът Томов е свикал всички представители на партии в ОбС, за да се запознае и поговори с тях.

„На срещата с кмета преди месец, беше обсъден въпросът за финансирането на депото. МС отпусна 5,8 млн. в сряда, макар че г-н Томов изрази съмнение на срещата, че правителството ще отпусне тези пари“, каза Илиев.

Призовавам кмета да благодари на правителството, на ПП ГЕРБ и лично на премиера за това, че не позволи в община Благоевград да настъпи криза.

Илиев припомни, че по време на правителството на Орешарски е искано отпускане на средства за плувния басейн в града, които не били „дадени“, защото кметът Камбитов бил избран.

Хубаво е да признаваме, когато се случват хубави дела, независимо от политическите убеждения на управляващите, завърши Илиев, с което си изказване предизвика негативите на колегите и си и публиката от граждани.

Илиев допълни речта си с няколко въпроса, които научил от медиите.

Дали има определен за поста секретар на общината? Напомням, че тук има конкурсно начало и не би следвало този избор да бъде предопределен. говорим за колега – съветник, юрист, от лявото пространство от листата на БСП. Има ли такива поемани ангажименти? Дали на член на ОИК, изпран от кмета, ще бъде назначен на мястото на г-н Мартин Лалев?

Томов взе думата и отговори кратко:

Има писмо от министър Горанов за изплащане на разноските на депото във връзка с изграждането. Във вторник аз проведох среща с Борисов за финансовото състояние на общината.

Що се отнася до кметския екип – това са решения, които взимам аз на база на множество консултации.

Относно г-н Лалев тази тема няма да коментирам.

След разменените реплики и аплодисменти за Томов, сесията продължи с избора на председател и още 5 точки от дневния ред.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK