Notice: Undefined offset: 0 in /home/infomreja/public_html/includes/chunks/head.php on line 38

Notice: Undefined offset: 0 in /home/infomreja/public_html/includes/chunks/head.php on line 42

Общински съветник от ГЕРБ остави политиката и отиде да работи в Англия

Общински съветник от ГЕРБ в Благоевград предпочете да търси късмета си в чужбина, вместо да кове законите на местното самоуправление. Преди дни 34-годишният Анатолий Антов хванал самолета и отлетял за Англия. Пред съпартийци обяснил, че заминава за Обединеното кралсто да работи във фирмата на свой приятел. Планирал първоначално да остане там само за три месеца, но ако условията му харесат, щял да удължи престоя си зад граница.

Като член на ГЕРБ той влезе в управлението на Югозападното държавно горско предприятие. На началническия пост обаче изкара само няколко месеца и бе освободен. Официални мотиви не бяха посочени, но според негови колеги от местния парламент, Антов нарушил закона за предотвратяване на конфликт на интереси. Като общински съветник нямал право да участва в органи на управление и контрол на юридически лица с нестопанска цел, както и в търговски дружества.
„Имаме писмено уведомление, че колегата ще остъства за няколко месеца от България”, призна Даниела Савеклиева, председател на общинския съвет в Благоевград.

Според областния лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев партията губи от изтичането на млади и кадърни хора. „Нормално е  този млад човек да се чувства неудовлетворен. Беше освободен от поста в държавното горско предприятие, без никой да му обясни официално защо. Аз като областен лидер също не знам защо Антов беше свален от длъжност, на която можеше да бъде изключително полезен”, коментира областният координатор на ГЕРБ в Пиринско Костадин Хаджигаев. Той оцени като перфектна работата на Анаталоий Антов като общински съветник и даде пример с усилията, които положил всички общински дружества в областния център да заработят на печалба.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK