Общински съветници питат МРРБ за язовир „Кюстендил“

Снимки: Infomreja.bg

„Партия на зелените“ с писмо до зам.-министър Николай Нанков

Петимата общински съветници от ПП „Партия на зелените“ в ОбС-Кюстендил, изпратиха писмо до зам.-регионалния министър Николай Нанков, в което поставиха въпроси, свързани с довършването на язовир „Кюстендил“, който започна да се строи през далечната 1976 г.

Запитването е във връзка с водната криза в област Перник, която е в непосредствена близост до Кюстендил, както и заради намаленото водоподаване през летните месеци в част от кварталите и селата на територията на общината.

 „Решението на проблема „стабилно водоснабдяване“ е намерено отдавна чрез започналото строителство на язовир за питейно-битови нужди „Кюстендил“, намиращ се в близост до града.

Област Кюстендил е една от четирите в страната на територията, на която ВиК дружествата не могат да се консолидират в една асоциация, заради нежелание на една от общините. Затова не могат да бъдат получени средства по ОП „Околно среда““, посочиха от групата общински съветници, начело с инженер Огнян Атанасов.

В писмото си до зам.-министър Нанков те питат дали се предвижда довършване и пускане в експлоатация на язовир „Кюстендил“, предвидени ли са средства за целта и кога се очаква да продължи строителството?

Строителството на язовир „Кюстендил“ започна през 1976 г. и заради липса на средства изграждането му беше спряно.

 

КОМЕНТАРИ

Д. Желязков19:51 - 10.01.2020
В писмото си тези добри хора говорят за аварийното водоснабдяване на града от извори в землището на Полска Скакавица. Очевидно не знаят, че тази система отдавна е изтърбушена и тръбите са продадени като вторични суровини. Това подвежда адресанта и дефакто намалява шансовете за яз. Кюстендил.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK