Общински съветници от ГЕРБ участваха във форум "Предприемачеството - двигател за развитие на България"

Снимки: ГЕРБ - Кюстендил

Васил Русаков и Иво Саев, общински съветници от ГЕРБ - Кюстендил, заедно с Николай Мертекчийски, съветник в ОбС - Сапарева баня, участваха във форум на тема "Предприемачеството - двигател за развитие на България".

Събитието се проведе в град Хасково на 12 и 13 март 2016 година.

Общинските съветници, които са представители на Предприемачи ГЕРБ в област Кюстендил поясниха, че на мероприятието са обсъдени теми, свързани с доброто взаимодействие между бизнеса и държавата.

По думите им, форумът е бил изключително полезен, тъй като са били разяснени и финансовите инструменти в подкрепа на предприемачите, предоставяни чрез национални и европейски програми.

На фокус в дневния ред е било и сътрудничеството между различните организации на партия ГЕРБ.

Представителите на Предприемачи ГЕРБ от област Кюстендил обясниха още, че са участвали над 130 членове на структурата от цялата страна.

На събитието е присъствал премиерът Бойко Борисов, председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова.

По време на форума вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев е представил възможностите за получаване на европейско и национално финансиране за предприемачи.

Възможностите за бизнеса в прилагането на политиките за околна среда са били представени от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е разяснила възможностите за развитие в земеделието.

Участие в събитието е взела и Ева Паунова - евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK