Общински съвет – Кюстендил си избира председател на 31 януари

снимка: infomreja.bg

На 31 януари ще бъде проведена сесия на Общински съвет – Кюстендил. В нея за разглеждане са включен 34 точки от дневния ред и тя ще започне с един час по-рано заради избора на председател на местния парламент.

Като първа точка от дневния ред е приемане на доклад от Комисията за установяване финансовото състояние на Община Кюстендил. Вносител е съветникът от РЗС Младен Ризов. След нея в дневния ред е заложена докладна записка за промяна в групата на жилища за продажба. Съветниците ще гласуват и предоставяне на иглолистна и широколистна дървесина за нуждите на общинско предприятие „Чистота” във връзка с необходимостта от ремонт на детски и спортни площадки, пейки и други съоръжения.

За гласуване в Общински съвет ще бъде подложена и докладна записка за финансово подпомагане на семейства от община Кюстендил с репродуктивни проблеми. Със свое решение Община Кюстендил взе решение да се създаде фонд за асистирана репродукция, в момента предстои да се утвърди правилник. Сумите ще бъдат отпускани както от общината, така и от дарения от различни организации, обяви заместник-председателят на Общинския съвет Мая Шишкова.

Като последна точка в дневния ред е заложена тази за избор на председател на ОбС – Кюстендил. Всяка една партия има правото да предложи свои кандидати и след тайно гласуване ще бъде избран и новият председател, уточни още Шишкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK