Традиционният плувен турнир „Дядо Коледа“ се открива утре в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив

Стотици деца за поредна година ще посетят Благоевград за провеждането на традиционния плувен турнир „Дядо Коледа“. Началото на спортното събитие е на 23 декември от 10.00 часа. И тази година участниците са от България, Сърбия и Македония.

За турнира се очаква да пристигне българският плувец, състезаващ се в дисциплината бътерфлай - Атъни Иванов, който преди дни постави нов национален рекорд на 100 метра бътерфлай в малък басейн. 

На световното първенство по плуване през 2017 година в Будапеща постига един от най-силните резултати в българското плуване, като се класира на 8. място на финала на 200 метра бътерфлай.

В рамките на традиционния турнир по плуване са включени дисциплините 50 м св. стил, 50 м бътърфлай, 50 м гръб, 50 м бруст и др.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“ беше открит в края на 2015 година. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.

В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 26-27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK