Общински драматичен театър – Кюстендил открива новият творчески сезон с комедийния спектакъл „Световъртеж“

Снимка: Общински драматичен театър - Кюстендил

На 28 – и този месец от 19:00 ч. в Камерна зала на общински драматичен театър - Кюстендил ще се състои премиерата на комедийния спектакъл от Жан-Жак Брикер и Морис Ласег - "Световъртеж". Преводът е дело на Добринка Стефанова, режисура-Владо Петков, сценография - Евгени Паунов и Георги Бенгаров, костюми-Жанета Иванова.

Участват актьорите Адриана Петрова, Стела Здравкова, Явор Борисов, Николай Брънзалов и Бисер Маринов. Спектакълът ще се играе и на 10-и, 11-и и 12-и октомври от 19:00 ч. отново в Камерна зала на Общински драматичен театър. Още една комедия ще предложи на кюстендилци и гостите на града кюстендилския театър.

На 3-и октомври от 19:00ч. в Камерна зала ще се играе премиерният куклен спектакъл за деца и любопитни възрастни "Златка, златното момиче" по българска народна приказка.  Режисьор е Мила Великова, художествен асистент-професор Румен Рачев, композитор-Петър Радевски.  Сценографията и куклите са дело на Павлина Василева. Костюмите са изработени от Павлина Василева и Катя Хаджийска.

Участват актьорите Стела Здравкова, Денислава Николова, Кристина Топалова и Георги - Маноел Димитров Представлението ще се играе и на 4-и, 5-и и 6-и октомври от 10:00 ч. и 11:00 ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK