Награждават победителите в конкурса „Национален парк „Рила“- познат и непознат“ в Благоевград

Снимка: Община Разлог

Награждават отличените в IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“ в Благоевград.

Събитието ще се състои на 24. ноември в сградата на Младежкия дом към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

В 13.00 часа ще бъде излъчен премиерно юбилеен филм „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“. Официалното награждаване ще започне, веднага след музикалната програма, подготвена от възпитаниците към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

IV национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“- познат и непознат“ бе организиран от Центъра съвместно с Дирекция „Национален парк „Рила“, Националния дворец на децата, РУО – Благоевград. Направленията, в които участниците проявиха творчество бяха разделени в няколко категории  и възрастови групи.

Конкурсът, който бе с регионален статут, се провежда за девета поредна година. Предвид големия интерес на деца, ръководители и родители по темата „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. организаторите от Дирекция „Национален парк Рила“ и Община Благоевград, в партньорство  с други организации и институции го реорганизираха в Национален и под този статут се провежда за трета година.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Той трябва да засили интереса на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии и да съдейства за формирането на активно гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка, както и да се популяризира уникалното природно богатство на българската природа в Национален парк „Рила”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK