В Разлог почетоха 9. май – Деня на Европа и 73 години от края на Втората световна война

Снимки: Община Разлог

В Разлог начело с кмета инж. Красимир Герчев почетоха 9. май – Деня на Европа и 73 години от края на Втората световна война. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на свободата в центъра на града.

Паметникът на свободата е издигнат през 2003 година по инициатива на Общинския съвет на Съюза на ветераните и със съдействието на Община Разлог. Този мемориален знак е израз на признателност към загиналите и участниците от Разлог и Разложко във войните за национално освобождение и обединение.

С едноминутно мълчание и падане на колене бяха почетени жертвите и героите на Втората световна война.

Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци. Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Тази година се навършват 73 години от края на Втората световна война.

На 9 май 1945 година с подписване на капитулацията на Германия, завършва Втората световна война. В нея участват над 60 държави, като пряко е засегнато 80% от населението на земята. Военните действия се водят на териториите на 40 държави, а загиналите са приблизително 57 милиона души.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK