Общинската детска кухня и Социалния патронаж на Перник няма да спират работата си

Снимка: Infomreja.bg

В момента 350 домакинства използват услугите на Детската кухня

"Общинската детска кухня и Социалния патронаж на Перник няма да спират работата си, докато действат ограничителните мерки“. Това обясни директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Перник д-р Татяна Вангелова. В момента 350 домакинства използват услугите на Детската кухня в Перник и вземат храна за децата си. 457 възрастни перничани са заявили желанието си да получават храна от Социалния патронаж.
 
Успоредно с това се изпълняват и националните програми за домашна трапезария, с които се изхранват и хора в затруднено положение в Перник.
Персоналът на Детската кухня и Социалния патронаж е в добро здравословно състояние и се поддържа добра хигиена и дезинфекция, подчерта Вангелова пред телевизия „Кракра“. При разнасянето на храната се спазват всички противоепидемични мерки.
 
Към Община Перник работи и проект „Патронажна грижа“, който обслужва предимно възрастни и хора в нужда с посещения на санитари, юристи, здравни специалисти. Заради пандемията от коронавирус от Социалния патронаж с помощта на сътрудници предлагат и друга услуга за възрастните и трудноподвижните хора – пазаруват се продукти, купуват се лекарства и се плащат сметки с лични средства на гражданите, пожелали помощта.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK