Общинската болница в Дупница получи нова линейка за 20 000 евро

снимки: Община Дупница

Общинската болница в Дупница “Св. Иван Рилски” от днес може да се похвали с нова линейка за спешна медицинска помощ. Тя бе дарена от фармацевтичната компания “Актавис”, а поводът е 60-годишният юбилей на завода в града. Водосвет за здраве отслужи архиерейският наместник на дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Линейката е оборудвана със съвременна медицинска техника за оказване на първа помощ при спешни случаи. Автомобилът е високопроходим и разполага с дефибрилатор, канален портативен ЕКГ апарат, апарат за прецизна интравенозна и артериална микро- и продължителна инфузия.

Ключовете от автомобила връчи Иван Урумов - вицепрезидент “Производствени дейности” за Централна и Източна Европа и изпълнителен директор на завода на Актавис в Дупница на кмета на града инж. Методи Чимев.

“С предаността и отговорността на жителите на Дупница, в града работи една от нашите най-големи и най-модерни производствени мощности. Това дарение е израз на нашата благодарност към общността на Дупница за тяхната подкрепа през шейсетте години, през които работим тук и за доброто ни взаимоотношение с кмета на Общината г-н Чимев. Зная, че тази линейка и модерната медицинска техника са от изключителна нужда за по-добрата работа на общинската болница в града. Щастлив съм, че с помощта на Актавис, жителите на Дупница и региона ще получават по-бърза и навременна спешна медицинска помощ”, заяви пред целия персонал и ръководство на болницата Урумов.

“Дарението е на стойност 20 000 евро. Актавис е помагал и ще продължи да помага като отговорна компания”, допълни Петър Петров – финансов директор на завода на Актавис в Дупница.

“Още преди 2 месеца, когато разговаряхме с ръководството на “Актавис” по случай празника им, се насочихме към помощ за общинската болница. Не че, разбира се, нямаме други нужди в Дупница, но е нормално първо да се обърнем с лице към хората, които спасяват човешкия живот. И г-н Урумов, и г-н Петров откликнаха веднага на идеята и днес това е факт. Искам да им благодаря както от свое име, така и от името на всички граждани на общината за тази помощ. Тази напълно оборудвана с модерна техника линейка бе изключително нужна на нашата болница и на съгражданите ни, защото тя не е просто придобивка. Тя е онази сламка, която спасява човешки животи. Благодаря ви”, обърна се към шефовете на Актавис инж. Чимев, след което връчи ключовете на управителя на МБАЛ “Св.Иван Рилски” д-р Любомир Таушански.

“От името на целия колектив на “Св. Иван Рилски” изразявам огромната си признателност към г-н Урумов, г-н Петров и цялата компания за това, което направиха и днес. Между другото те ни подпомагат винаги около Нова година, така, че през тази ще празнуваме две Нови години. Благодаря на г-н Чимев за проявеното отношение към общинската болница и че съдейства в разрешаването на проблемите ни. Използвам възможността да благодаря и на целия колектив на болницата за работата, която вършат с любов и себераздаване”, обърна се към всички д-р Таушански.

Той подари на Урумов в знак на благодарност от името на целия персонал икона с лика на закрилника на Дупница Свети Иван Рилски.

“Имахме огромна нужда от такъв автомобил. Последният закупен бе преди повече от 20 години. Тази линейка е високопроходима, което увеличава възможността ни да реагираме светкавично и на труднодостъпни места. Оборудвана е така, както бяхме поискали. Следващата ни цел е да осигурим скенер за общинската болница”, допълни заместник-управителят на МБАЛ “Св.Иван Рилски” д-р Крум Бонев.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK