Приключи кампанията за набиране на средства за семейството в с. Гълъбово (ВИДЕО)

Снимки: Муса Гагъм

Общо събраната сума до 16.11.19 г. е 2 440 лева

Преди няколко дни Муса Гагъм и ИНФОМРЕЖА започнаха кампания за набиране на средства за семейството на Мустафа Шайгов от с. Гълъбово, община Белица.

Хората се намират в много трудно положение и нямаше как да останем безучастни. За щастие, изключително много хора се отзоваха в подкрепа на бедстващото семейство. Те се свързваха с ИНФОМРЕЖА и с Муса Гагъм, като всички бяха пренасочвани към Гагъм, който заедно със своя приятел и съученик Атанас Сакарев започна да събира и щателно да описва дарените средства.

Един от първите хора, които веднага изявиха желание да помогнат и подкрепиха идеята, беше кметът на община Белица, Радослав Ревански. Той прие топло нашата инициатива, но не беше в района и затова в следващите няколко дни предстои среща с него, на която ще присъстват Муса Гагъм, Атанас Сакарев и членове на семейство Шайгови. Ще бъдат обсъдени проблеми с водата, както и с покрива на къщата, който има теч.

Десетки хора се отзоваха. Анонимен дарител от Благоевград помогна с 1000 лева и с тях бе платена сметката за ток, която беше точно 1003 лева и 72 стотинки, като в нея бяха включени всички видове задължения и в най-скоро време семейството ще бъде прикачено и отново ще има светлина у дома.

Други хора предложиха работа за две от момчетата в Германия, като в момента те обмислят офертата.

Всяка една стотинка стриктно се отчита и всеки ще има право на достъп и информация до записките, но имената на повечето от дарителите ще бъдат запазени в тайна по тяхно искане.

Къщата има нужда от подмяна на електрическата инсталация, защото се оказа, че се е запалвала преди време. Говорено е със специалист ел. техник от с. Краище - Сабри Куньов, който ще се заеме с работата напълно безплатно.

Всичко, което се върши, ще бъде заснемано, доколкото семейството ни позволи, за да може да се отчитаме пред тези, които са дарили. Не държим да го правим, но сме поели отговорност пред вас и работим с вашето доверие, а то е безценно за нас!.

Цялата тази кампания има за цел да обедини хората към едно добро дело в името на Всевишния, който от Своя страна да ни отреди добро и светлина, когато за всеки един от нас ще настане мрак. Не целим да търсим виновни, да упрекваме, да опетняваме, а да обединим хората към каузата, защото „Съединението прави силата“.

Обединиха се мюсюлмани и християни в каузата, а това е нещо уникално. Всички рамо до рамо помагат с каквото могат.

Сега е време да направим малък отчет за приходи, разходи и какво е стигнало до нас:

  • На 13.11.19 г. в 17:30 - анонимен дарител - 800 лв. / Краище /
  • На 14.11.19 г. в 10:35 - анонимен дарител - 50 лв. / Горно Краище /
  • На 14.11.19 г. в 19:00 - Александър Златев - 50 лв. / Банско /
  • На 15.11.19 г. в 10:30 - анонимен дарител - 100 лв. / Краище /
  • На 15.11.19 г. в 11:30 - анонимен дарител - 50 лв. / Първомай /
  • На 15.11.19 г. в 15:30 - анонимен дарител - 1000 лв. / Благоевград /
  • На 15.11.19 г. в 15:45 - анонимен дарител - 60 лв. / Краище /
  • На 15.11.19 г. в 16:03 - анонимен дарител - 50 лв. / Краище /
  • На 16.11.19 г. в 10:50 - анонимен дарител - 70 лв. / Сърница /
  • На 16.11.19 г. в 10:51 - групата от Ракитово - 610 лв, от които 400 лв. лично на семейството и 210 лв. при Муса Гагъм.

От 13.11.19 г. до 16.11.19 г. са събрани много храна и дрехи от Краище, Белица, Горно Краище, Рибново, Ракитово, Сатовча, Първомай, Пловдив, Банско, Добринище. Мустафа Чолаков от гр. Белица дари хладилник.

Всички колети, които прибрахме до 16.11.19 г., вече са закарани при семейството с бус, който добър човек от с. Краище осигури и закара безплатно при Шайгови, които са изключително радостни и благодарни на хората, които им помогнаха. Все още има пратки в Еконт, които не са прибрани, но това ще се случи в понеделник, 18.11.19 г.

Десетки хора продължават да звънят, въпреки че кампанията е приключила. Мнозина директно отиват на място при хората в с. Гълъбово и помагат с каквото могат. Групата от Ракитово взе мерки на прозорците и вратите и ще ги ремонтира. Най-вероятно ще се наложи закупуване на готварска печка, защото наличната вече е полуразрушена. Предстоят още мебели, дрехи и храна от страна на Атанас Сакарев, който отговаря за всичко наравно с Муса Гагъм.

Общо събраната сума до 16.11.19 г. е 2 440 лева. От тази сума са изхарчени 1000 лв. за ток и 113.90 за материали и инструменти по искане на семейството. Останалата налична сума при Муса Гагъм до тази дата е 1326.10 лева. Очаква се в следващите дни сумата да се покачи, защото пътуват средства от чужбина и страната.

Шайгови пожелаха пред свидетели сумата да остане при нас, за да покриваме предстоящите разходи по смяната на ел. инсталацията, както и за закупуване на други нужни неща по техен избор. Когато всичко бъде приключено, останалата сума ще бъде дадена на семейството пред свидетели и ще се направи видео, за да служи като доказателство.

Ние сме си заложили репутацията, имената и положението си в тази кауза и последното нещо, което ще направим е да станем проводник на фалшиви и неверни данни и информация. Благодарим на всички, които се включиха и с течение на времето ще пускаме още информация. Всеки, който иска да получи достъп до записки, отчети и всичко свързано с приходите и разходите, нека се свърже с Муса Гагъм и Атанас Сакарев.

 

КОМЕНТАРИ

Иван00:17 - 17.11.2019
Респект момчета, такова мащабно нещо не е правено от обикновени хора. Браво!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK