Съдят протестърите след сблъска с полицаи пред МРРБ

Снимка: Днес.бг

Напрежението между граждани и униформени ескалира вчера

Софийска районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването по досъдебно производство, образувано по повод ескалиралото напрежение по време на организиран протест на граждани пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, при което са пострадали полицейски служители, охраняващи обществения ред.

Производството се води за престъпление по чл.130, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1 от НК – умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му.

При своевременната намеса на полицията, две лица, които са проявили агресия спрямо органите на реда са задържани, в опит да избягат от местопроизшествието.

Проведени са процесуално-следствени действия, сред които разпити на полицейски служители и други свидетели очевидци, като в момента продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се докладват в СРП, с оглед повдигане на обвинения на извършителите и определяне на адекватна мярка за неотклонение.

В близост до мястото на инцидента са установени и задържани и други две лица, които са хвърляли камъни по служители на реда.

Прокуратурата и органите на МВР ще предприемат всички възможни мерки и действия за защита на правата на гражданите, недопускане на подобни прояви на агресия и нарушаване на обществения ред при провеждането на подобни масови мероприятия и за ангажиране към наказателната отговорност на виновните лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK