Общината с проекти за подземни паркинги, велоалеи и амфитеатър

снимка: infomreja.bg, архив

По два нови проекта на обща стойност около 650 000 лв. кандидатства Община Благоевград. „Инвестиции в бъдещето на община Благоевград“ и “Повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на Община Благоевград чрез обучение в страната”, са двата проекта, които общинска администрация внесе за одобрение.

Първият проект е на стойност 549 864 лв., като безвъзмездната финансова помощ е 100%. Целта му е да се създадат  и развият „готови за финансиране“ проекти през новия програмен период от 2014 до 2020 година за мащабни инфраструктурни обекти със стратегическо значение за областния град.

Сред  обектите, за които общината ще кандидатства за финансиране, са изграждане на подземен паркинг срещу Съдебната палата, паркинг с локално платно над река Бистрица в района от ул. „Даме Груев“ до ул. „Иван Шишман“, многоетажен и подземен паркинг в кв. 102 А, реконструкция на ул. „Александър Стамболийски“, реконструкция на площадното  пространство и фонтаните и изграждане на амфитеатър в централна градска част – площад „Георги Измирлиев“, изграждане на велосипедни алеи по основни пътни артерии, рехабилитация и реконструкция на улици и благоустрояване на IV-ти микрорайон, както и цялостен ремонт и осигуряване на достъп за хора с увреждания в сградата на Камерна опера – Благоевград. Те могат да бъдат включени в Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

Основната цел на втория проект е да се повиши квалификацията на служителите в администрацията на Община Благоевград чрез обучение в страната, което ще доведе до подобряване на  административното обслужване в  Общинската администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост. Неговата стойност е 89 989 лева,  а продължителността му е една година.

 

КОМЕНТАРИ

тит09:00 - 22.11.2012
какви паркинги, какви пет лева. къде спи ЕС да види, че с техни пари оправят улици и после събират по левче за синя зона - 50 души се махат по цял ден и дерибействат с кочаните, никакъв принос не е това. Каква е ползата от тая синя зона - нито имаче повече места за паркиране, нито има ред, нито подобрение има. Излиза че с нашите пари за данъци и с евройпески средства, оправят улици и после пак от нас събират левчета за да паракираме там. а сега пък лакомеят и направо паркинги ще си строят - първо ща са ужким обществени, за да излъжат и замажат очите на ЕС, а после още след първата година ще сложат такса.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK