1000 ловци и риболовци от ЛРС „Сокол” - Гоце Делчев с гръцки колеги по пушка закриха сезона с грандиозен купон (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

Традиционната ловна вечеринка на ЛРС „Сокол” в Гоце Делчев, с която ловните дружинки закриха сезона, за поредна година се нареди сред най-масовите и весели събития на Гоце Делчев. Снощи близо 1000 ловци и риболовци от общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово със съпругите си изпълниха до краен предел огромния ресторант „Орбел” и се веселиха бурно до малките часове.

Гости на ловното събитие на годината в Гоце Делчев бяха голяма група гръцки представители на ловното дружество „Артемис” начело с председателя на сдружението Йоникис Георгиадис, както и кметове на общини от южната ни съседка, които споделиха, че въпреки блокадата на границата от земеделските производители са успели да дойдат и да присъстват на ловната вечеринка в Гоце Делчев.

Грандиозното ловно събитие уважиха и много приятели на  ЛРС "Сокол", сред които главният секретар на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, шефът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов, директорите на ДЛС "Дикчан" Пламен Поюков и на ДГС-Гърмен Марко Запрев, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен - Владимир Москов и Минка Капитанова, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, началниците на ГПУ и РУ-Гоце Делчев - Илия Сораджиев и Ангел Зайков и много други.

Председателят на ЛРС "Сокол" Валери Сарандев поздрави всички гости и присъстващи, като им пожела много лично и семейно щастие, както и много слука и отговорност през новия ловен сезон.

Както винаги, водещата - адвокат Лилия Герова, бе подготвила невероятни и много емоционални забавления, които заедно с томболата направиха за поредна година ловния празник на ЛРС "Сокол" ненадминат.

Три дами вадиха с уста плуващи в купа с вода ябълки, като най-бързата от тях бе от ловната група на Мусомища. Мусомишката ловна дружинка обра и най-големите награди от томболата - пушка и ловна карабина, а Тодор Данев от село Борово победи шестима младежи с точния си мерник в играта "Вкарай най-много топки в коша" и стана "Мистър лов". Данев показа и невероятни певчески умения, които също бяха част от игррата.

Изключителен интерес и много емоции предизвикаха връчените от Неврокопска ловна академия „Холи Гоце Делчевууд” ловни Оскари на ловни дружинки, които според преценката на академията през ловния сезон са се вкарали в големи филми.

Така Оскар "Не изпускаме питомното, ако ще и да сме за дивото" бе връчен на Първа градска дружинка с отговорник Спас Балтаджиев. Оскар за филма "На животните с любов" със специалната протекция на Бриджит Бардо бе връчен на ловна група от Гоце Делчев с отговорник Георги Шопов за това, че за сезона нямат нито едно отстреляно прасе.

За филма „Оттатък границата" или „Чуждото ни зове” бе присъден Оскар на ловна група Мусомища с председател Иван Бабанов. ”Отново братска делба на браздата" Оскар бе връчен на ловджиите от Мусомища, а специалната награда 100 найлонови торбички бе за ловната група на Ново Ляски с отговорник Костадин Пиронев за това, че през сезона има отстреляни 11 диви прасета и не е предоставила нито едно за ловната вечеринка.

Втората специална награда на неврокопската академия - бутилка уиски, получи ловната група от хаджидимовското село Тешево с отговорник с отговорник Слави Игнатов за супер успешния сезон на дружинката, която е отстреляла 25 диви прасета и е проявила щедростта да предостави за вечеринката 100-килограмово прасе.

Тази година вместо търг на отстреляни животни от ловците в Гоцеделчевско, с голяма част от улова бе направено дарение за Социалния патронаж и Дома за стари хора в Гоце Делчев.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ЛОВНАТА ВЕЧЕРИНКА ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ванчо18:01 - 31.01.2016
Чикаго,дай повечко информация за "ловната" история в Баничан!
Ванчо18:01 - 31.01.2016
Чикаго,дай повечко информация за "ловната" история в Баничан!
Ванчо18:01 - 31.01.2016
Чикаго,дай повечко информация за "ловната" история в Баничан!
NEVROKOP15:30 - 31.01.2016
иначе,Мусомишката група е Наи-стилна,и силна,и от женска,и от мъжка страна,БРАВО.

FACEBOOK