Кметът Икономов участва в Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион

Снимки: Община Банско

Кметът на Банско, Георги Икономов, взе участие в първото заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район след отминаването на летния отпускарски период. То се провежда в Сандански под председателството на областна администрация Кюстендил.

Представителите на държавните административни органи дискутираха темата за почистването на речните корита извън урбанизираните територии и казусът с комплексното управление на язовирите. Друг актуален въпрос, който бе залегнал в дневния ред, бе системата за електронния обмен на документи и информационната сигурност в държавната администрация. Докладвани бяха също резултатите от въведените добри практики по изпълнявания от община Банско проект „Трансфер на иновации в здравеопазването”, възприети от румънския модел на здравеопазване.

„Представянето на нашия проект предизвика едновременно одобрение, и дискусии. То повдигна една много по-важна тема, а именно – ефикасността на телефон 112 и възможностите за нейното подобряване. Изказани бяха позиции в различни посоки, но всички бяха единодушни, че не използваме в максимална степен доброволчеството, какъвто е опита на Румъния и други европейски страни” коментира участието си Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK