Общинари и полицаи дебнат за опасни лампи по пътя за Драма

снимка: infomreja.bg, архив

Общинари от Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, както и служители на КАТ "Пътна полиция" тръгват на проверки по намиращите се в непосредствена близост до главни пътища и международното шосе за Драма автокъщи, складови помещения и крайпътни заведения с монтирани осветителни тела, които заслепяват водачите и представляват опасност за пътно-транспортни произшествия.

Проверките са провокирани от сигнали на шофьори от Гоцеделчевско и гръцки водачи, които пътуват предимно нощем по пътя Драма - Гоце Делчев. Същите са свидетелствали пред полицейски и общински органи, че при нощни пътувания въпросните осветителни тела, монтирани в частни обекти, основно по протежето на пътя за Драма, ги заслепяват при шофиране и така губят всякаква видимост и управление на превозните средства, докато отминат светещите като прожектори крайпътни лампи.

Вече имало и няколко катастрофи, предизвикани от заслепени водачи, които изтървали волана.

Общински служители и униформени от КАТ в Неврокопско се ангажираха в следващите седмици да предприемат огледи на граничещите с главни пътни артертерии сгради и да направят предписания на собствениците, които трябва да променят осветителните тела, възпрепятстващи безопасното нощно движение на леки и товарни автомобили.

На този етап глоби и каквито и да са други санкции няма да има, категорични са от двете институции. На санкции ще подлежат само онези собственици, които след изтичането на срока за изпълнение на предписанията не са се съобразили с тях. 

 

КОМЕНТАРИ

dlx13:06 - 07.03.2014
само така, да си коригират лампите да светят надолу а не настрани
иван11:48 - 07.03.2014
На пътя Г.Делчев-Дъбница непосредствено след моста на река Места/бивша бензиностанция/ свети заслепяваща лампа
Гърмен09:34 - 07.03.2014
Лампите на Никополис ад Нестум също зеслепяват
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK