Новоизбраният Общински съвет в Трекляно проведе първото си заседание

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Клетва положи и кметът Радко Петрунов, който застава за трети път начело на кметския пост в Трекляно

Единайсет новоизбрани съветници положиха клетва по време на първото заседание на Общинския съвет в най-малката община в страната – Трекляно.

На заседанието клетва положи и кметът Радко Петрунов, който застава за трети път начело на кметския пост в Трекляно.

Сесията започна тържествено с пускането на националния химн и бе ръководена от най-възрастния общински съветник – 67-годишния Виден Йорданов.

Зам.-областният управител д-р Матей Попниколов и главният секретар на институцията Гергана Михайлова присъстваха на първата сесия на Общинския съвет в Трекляно.

Попниколов поздрави новите съветници и кмет, пожелавайки им успешна и ползотворна работа през 4-годишния управленски мандат. „От вас и вашата работа зависи просперитетът на населеното място“, посочи зам. областният управител на Кюстендил.

След като се заклеха да спазват Конституцията и законите на Република България, общинските съветници в Трекляно подписаха и клетвени листа. Удостоверения им бяха връчени от председателя на Общинската избирателна комисия Диана Джоглева.

По време на първото си заседание, с провеждане на процедура по тайно гласуване, ОбС – Трекляно избра и новия си председател. Това е Антон Петров, за когото в изборната урна имаше пуснати 7 бюлетини „за“ и 4 празни.

Първите заседания на новоизбраните общински съвети в деветте общини от област Кюстендил се свикват от областния управител Виктор Янев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK