Трупата на Ани Кръстева с първа награда от престижен фестивал

Снимки: Личен архив

От 3-и до 6-и май във Велико Търново се проведе XIV Детско-юношески фестивал “Малкият принц”. В продължение на четири дни в голямата зала на Музикалния драматичен театър “Константин Кисимов” се разиграха 26 удивителни спектакъла в две възрастови групи – за детски и юношески театър. Театралите надхвърлиха 400 участника от цялата страна. Компетентно жури се наслади на таланта и креативността в един от най-големите форуми в тази област на територията на България.

Авторитетното жури на фестивала в състав Николай Априлов, председател, Веселин Калановски и Стефка Златкова присъди наградите, осигурени от Община Велико Търново, Народно читалище “Извор – 1873” с. Самоводене и Народно читалище “Съгласие” – гр. Дебелец.

Високо оценени бяха кюстендилските актьори и ръководителят на трупата – Ани Кръстева, театрален педагог. Те получиха поредно признание за своя труд от журито и топли думи от феновете на трупата. Със спектакъла “Съкровището на Силвестър” по Анжел Вагенщайн те заеха призовото първо място, а Кристияна Кръстева получи награда “Най-добра поддържаща женска роля” за изпълнението си на Фелиция.

Организаторите на фестивала поздравиха участниците в постановката, а журито бе силно впечатлено от цялостаната картина на “Съкровището на Силвестър”, разработена от младите театрали и Ани Кръстева.

На актьорския състав предстоят няколко фестивала през идните месеци, за които тече усилена подготовка.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK