Община Струмяни е сред първенците по свободен обществен интернет

Снимка: Infomreja.bg

Инициативата Wifi4EU осигурява връзка за множество места в общината

С помощта на инициативата Wifi4EU е осигурен широколентов свободен интернет достъп на важни обществени места за голяма част от жителите и гостите на община Струмяни.

В селата Струмяни, Илинденци и Микрево, където е съсредоточено 75% от населението на община Струмяни, са обхванати - централните площади, читалищата в Микрево и Струмяни, сградата на кметство Илинденци, Общинска администрация Струмяни, Посетителски център – Струмяни и Център за социална рехабилитация и интеграция - Струмяни.

За всички посетители на тези обществени места Община Струмяни е осигурила безплатен високоскоростен интернет достъп, който се реализира чрез изградената WiFi мрежа по инициативата на Европейската комисия чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия, Механизъм за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации“.

Инициативата WiFi4EU подкрепя предоставянето на безплатен Wi-Fi достъп на обществени места на открито или на закрито (помещения на публичната администрация, училища, библиотеки, здравни центрове, музеи, обществени паркове, площади и др.). Ваучерите по WiFi4EU могат да се използват за инсталиране на изцяло нова публична безжична мрежа, за модернизиране или разширяване на обхвата на съществуваща публична Wi-Fi мрежа. Инсталираната мрежа не трябва да дублира съществуващо безплатно частно или обществено предлагане на безжичен интернет с подобни характеристики и качество. Бенефициентът се задължава да поддържа мрежата по WiFi4EU напълно активна за период от 3 години.

Община Струмяни е и сред първите, които вече са изградили и регистрирали своята мрежа в портала на инициативата https://wifi4eu.eu.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK