Община Сатовча събра над 20 000 лева в благотворителна кампания

снимки: Община Сатовча

За трета поредна година община Сатовча реализира благотворителна кампания за деца сираци, която се провежда в рамките на месец декември. Кампанията бе финализирана на 28 декември на новогодишен благотворителен бал в хотел „Дъбраш“. За благородната идея на кмета на общината д-р Арбен Мименов се събраха над 20 хил.лева.

Първоначалната идея на кампанията бе да бъдат финансово подпомогнати децата сираци, на които им предстои завършване на средно образование. Събраните суми през изминалите три години надхвърлят скромните очаквания на общинската администрация. Благодарение на подкрепата на цялата общественост от населените места в общината, парични суми получават и всички деца сираци от училищата и детските градини, както и децата с увреждания до 16-годишна възраст.

Благотворителната кампания за децата сираци и деца с увреждания през 2010-2011 година събра 12 828 лева и бяха подпомогнати 73 деца. През 2011-2012 година се събраха 15 450 лева в помощ на 86 деца. В рамките на тази кампания 2012-2013 година се събраха над 20 хиляди лева и в навечерието на новата година събраните средства бяха раздадени на общо 86 деца, от които 6 абитуриенти, 36 деца сираци и 42 деца с увреждания. Паричните суми се предоставиха на семействата непосредствено след благотворителния бал, за да посрещнат 2013 година с вяра, надежда и любов.

"Човекът е незаменим. Родителят е този, който учи рожбата си да проговори, да проходи, да се усмихва широко. Но всеки зрял човек може да бъде приятел – истински и незабравим. Подаваме ръка за подкрепа, за приятелство, и се надяваме това начинание да се превърне в традиция. За да бъдат децата сираци и децата с увреждания по-уверени, по-силни и, разбира се, по-щастливи", коментира кметът на община Сатовча – д-р Арбен Мименов.

От свое име и от името на екипа на Община Сатовча кметът изказа благодарност на всички, участвали в благотворителната кампания.

 

снимки: Община Сатовча
снимки: Община Сатовча

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK