Ръководството на ДПС на крака при шефа на ЮЗДП, извоюва хората да се снабдяват с дърва за огрев със собствен превоз

Снимка: Infomreja.bg

Заместник-председателят на Народното събрание и зам.-председател на ДПС проф. Алиосман Имамов заедно с областния председател на ДПС в Пиринско Ведат Хюсеин и кметовете на общините Сатовча и Белица - Арбен Мименов и Радослав Ревански, извоюваха разрешение хората да се снабдяват с дърва за огрев със собствен превоз. 

Това стана на среща в кабинета на директора на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, инж. Дамян Дамянов, проведена тази сутрин по инициатива на Алиосман Имамов. На нея се постигна принципно съгласие между двете страни, което е в полза на жителите на областта по отношение на снабдяването им с дърва за зимния сезон. Занапред хората вече ще могат да използват и собствен превоз - каруци, самарен добитък и други. 

Постигнатият компромисен вариант населението да се снабди преди настъпването на зимата с дърва за огрев по независим от въведените наскоро джипиес устройства на автомобилите начин решава проблема в целия регион.  

Пред ръководството на ДПС и кметовете на Сатовча и Белица Дамян Дамянов е поел ангажимент още този следобед да изпрати на място в общините експерти от ЮЗДП, които да обсъдят вариантите за по-експедитивно снабдяване с дърва на хората. По този въпрос днес директорът на ЮЗДП има среща и в Изпълнителната агенция по горите в столицата. 

На срещата в ЮЗДП представителната група от ДПС е обяснила на Дамян Дамянов, че снабдяването на населението с дърва за огрев от горските стопанства след въведените джипиес устройства на горския транспорт става изключително бавно и има опасност много хора да останат без топло за зимата, тъй като фирменият транспорт вози приоритетно промишлена дървесина.

Така според извоюваното от представителите на ДПС разрешение населението ще има възможност да се снабди с дърва за огрев тази година със собствен превоз по схема, която ще бъде строго регламентирана и контролирана.

Още преди няколко месеца, във връзка с навременното снабдяване на хората с дърва за огрев от планинските райони преди настъпването на зимата, народният представител и заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов проведе срещи с кметовете на общините, които изложиха пред него притесненията си от евентуално забавяне на снабдяването, именно заради транспорта.

Според участниците в днешната спешна среща в ЮЗДП, директорът инж.Дамян  Дамянов се е съгласил с предложението им и се е ангажирал въпросът да бъде уреден още в следващите дни, след като бъдат окончателно уточнени с горските стопанства начинът и контролът за успешното протичане на процедурата.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

до 12811:55 - 20.09.2016
Най-смисления коментар до тук.
12809:09 - 20.09.2016
Най напред трябва да се дават дърва за огрев на местните хора, защото те се грижат за нея.Те работят в нея и я пазят от пожари.Колко граждани и фирми помагат при гасене на пример при пожар? Фирмите които режат поголовно са на ГЕРБ ,това може да се види кои спечелиха търговете през пролетта за отделите, за тях няма контрол и си правят каквото си искат,а горските ги е страх защото ще ги уволнят.
Браво08:54 - 20.09.2016
Браво, въпреки плявата в този район някои хора продължават да мислят за сиромасите.Поклон. А жи пи есите да ги търсят на магарето в задната жабка под опашката.
брезница08:21 - 20.09.2016
Евалла ,че има още който мисли за социално слабите ,които нямат възможност да си купят дърва по 75 лв от Църян Кольо,Стаматов ,Първи април и другите.Защото някой от ръководителите на ДПС поставят въпроса за добиване на дърва от местния контингент ,някой започва да плюе и да поставя въпроса за джипиеси при извозването ,а горепосочените фирми които изрязоха гората на техните коли поставят ли се джипиеси.

FACEBOOK