Ученическият съвет на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча пое за един ден управлението на общината

Снимки: СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча

По инициатива на ученическия съвет на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча днес ученици поеха управлението на общината за един ден. Кметът Арбен Мименов с удоволствие отстъпи кметския си кабинет на чаровната дванадесетокласничка Север Калвин, а мястото на първи заместник-кмет зае съученикът й Дениз Влайков.

Работата на втория заместник-кмет за един ден се падна на Азизе Арнауд от 9-и клас, а секретарските задължения в общинската администрация пое Рени Хаджиева.

Единадесетокластникът Румен Каптиев стана шеф на служба "ГРАО", а Симона Будева - кметска секретарка, която за един ден смени титуляра на поста - Мария Самарджиева.

Двете красиви деветокластнички Цветелина Младенова и Фатме Странджева пък грабнаха тефтерите и фотоапаратите и като истински журналисти направиха интервюта с всички ученици.

Денят на отворените врати в Община Сатовча се провежда по инициатива на младите хора от ученическия съвет на училището, който се ръководи от учителката Нели Бурова.

Съветът на гимназията в Сатовча е един от най-активните в Гоцеделчевския регион. "Сред нашите бъдещи планове е сформиране на ученически общински съвет с участието на ученици от всички средни училища в общината, в който да се дебатират и вземат решения относно бездомните кучета, екологията и опазването на прекрасната природа в региона, разкри за ИНФОМРЕЖА директорът на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча - Милко Сиркьов.

От общинската администрация в Сатовча споделиха, че учениците са се справили отлично с днешните си задължения като управници и служители на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Киро01:20 - 19.12.2015
БЛАГОДАРЯ ВИ!!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK