Кметът на Сатовча Арбен Мименов застреля от 200 метра опасен вълк, разкъсал преди седмица 16 овце край Жижево

Кметът Арбен Мименов и председателят на туховищката ловна дружинка Ангел Сандев с убития хищник от Мименов

С богат лов завърши излетът в събота за кмета на община Сатовча Арбен Мменов. Тази седмица той бе гост ловджия на дружинката в Туховища, на която председател е автобусният бос Ангел Сандев. Веднага след инструктажа за провеждането на безавариен ловен ден ловците от дружинката на Ангел Сандев заели позиция за пусия.

Ловият ден бил определен за диви прасета, но още в 9 часа сутринта гостът на дружинката в Туховища - кметът на общината Арбен Мименов, засякъл на около 300 метра два вълка, които се движели към ловното поле, където били авджиите.

Очевидци от ловната група разказаха, че Мименов свалил опасния хищник с един изстрел, давайки му възможност да се приближи, а другият вълк успял да избяга, въпреки че и по него било стреляно.

Овчари и животновъди от Сатовчанско са едни от най-доволните от ловния трофей на кмета Мименов. От известно време всички са вдигнали ръце от вълчата напаст в общината и се молели ловджиите час по-скъро да се справят с обикалящите кошарите им хищници.

Само в сатовчанското село Жижево за кратко време са разкъсани и издушени около 16 овце. От всички села в Сатовчанско, намиращи се предимно покрай границата в южната ни съседка Гърция, овчари и животновъди почти всяка седмица отчитат крупни загуби на овце, кози и други домашни животни, коментираха местни ловджии.

 

Арбен Мименов записа пореден трофей

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK