ОИК-Сатовча отказа да регистрира протестърката Селвета Маневска за кмет на Долен и Тодор Пашанлиев за съветник от Атака

От ляво на снимката: Протестърката Селвета Маневска

Съставът на Общинската избирателна комисия в Сатовча отказа да регистрира съветническата листа на ПП "Атака", която се състои от двама души, като отхвърли и кандидатурата на протестърката от сатовчанския мост Селвета Маневска за кмет на архитектурното селище Долен, издигната също от "Атака".

Мотивът за единодушното решение на членовете на комисията е, че партията на Волен Сидеров в Сатовча не е регистрирана в ОИК-Сатовча.

Представителите на "Атака" в Сатовча, в лицето на Тодор Пашанлиев и бившата учителка Селвета Маневска, не са участвали и в насрочените консултации в общината, а директно са решили да се регистрират за кандидат-кмет и кандидат-общински съветник на 22 септември.

Решението на ОИК е обявено на 22 септември в 16,57 часа и то подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Преди повече от месец атрактивната кандидатка за кмет на историческото селище Долен - Селвета Маневска, заедно със също небезизвестната в Сатовчанско Христина Боянова протестираха в продължение на седмици всяка сряда от 12 до 13 часа на моста пред община Сатовча с плакати и национални знамена заради потъпканите им права, като се оплакваха, че нито една от местните институции не обръща внимание на исканията им.

Тогава „ИНФОМРЕЖА" получи писмо на електронната си поща, в което мъж, представящ се под името Христиан Йорданов и с email адрес [email protected], уведоми медията за протеста на две жени в Сатовча. След проведеното разследване на случая "ИНФОМРЕЖА" установи, че Община Сатовча е направила пълна проверка на жалбата на Селвета Маневска.

Оказа се, че едно от исканията на Маневска било да бъде придадена към имота й в Долен половината част от асфалтираната улица за двор. 

Администрацията е провела разговор и с двете протестърки, като дори е подпомогнала със сумата от 150 лева Христина Боянова, която протестираше със Селвета Маневска с претенциите, че е социално слаба и безработна, защото никой работодател от Сатовча не я наемал на работа.

Жителите на Сатовча и кметът Арбен Мименов отправиха настоятелни искания до МВР и прокуратурата да забранят протеста на двете жени, с чиято психика още тогава някои политически лидери, включително и от "Атака", се заиграха предизборно с надежда, че протестърките ще повлекат след себе си хората, за да бъде взривена обстановката в Сатовча по модела в съседната община Гърмен.

 

Тодор Пашанлиев
Селвета Маневска рецитира съдебния си иск в "Съдебен спор"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK