Две представления за деца и възрастни подари на жителите на община Сатовча кметът Арбен Мименов (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

Кметът на Сатовча Арбен Мименов разчупи традиционния културен афиш на общината и подари на местните жители две представления на Драматичен театър - Търговище за възрастни и деца.

При пълни зали в читалищата в Сатовча и Вълкосел и двата театрални спектакъла бяха силно аплодирани, а публиката отправи гореща покана към артистите и театъра от Търговище да гостуват по-често в родопската община.

„Любов за четирима” бе театралната постановка за възрастните, която игра на сцената в Сатовча Драматичен театър - Търговище. Спектакълът е по съвременната  пиеса на Щефан Фьогел и бе истинско разтоварващо от ежедневните проблеми приятно и поучително представление най вече за младите хора, които създават своите семейства в настоящия свят на интернета и модерните технологии.

В главните роли в „Любов за четирима” сатовчанци видяха свои любимци като Десислава Бакърджиева, позната им от "Стъклен дом" и ”Фамилията”, и звездата от телевизионното предаване „Комиците” Васил Драганов.

Публиката от Сатовчанско припозна за свои любими артисти и прекрасната Ивана Стоянова и емоционалният Мартин Властанов от търговищкия театър, които грабнаха сърцата им заради атрактивната роля на Ивана в героинята й Бея и ролята на съпруга й Крис, в която се превъплъти Мартин.

Двамата млади и талантливи артисти станаха любимци и на детската публика. Стотици малчугани от всички детски заведения в община Сатовча изгледаха с голям интерес детската постановка „Пролет, полет и прозорец", гарнирана с невероятната музика на Вивалди.

Макар и детска, постановката бе гледана с небивал интерес и от родители, и от учители, и от по-възрастни жители на сатовчанското село Вълкосел, където големият читалищен салон едва побра всички любители на театъра.

”За първи път гостуваме в този приказен край. Буквално сме омагьосани от невероятната природа и топлото посрещане на зрителите, които посетиха нашите постановки и ни вдъхнаха кураж, че театърът не е загубена кауза в българската култура. Получихме много аплодисменти, детска любов и подаръци. Благодарим на кмета на Сатовча Арбен Мименов, че ни даде възможност да играем две представления на сцените на общината, както и да се докоснем до сърдечността и топлината на хората от този край", коментираха пред ИНФОМРЕЖА чаровната актриса Ивана Стоянова и целият състав на търговищкия театър, който гостува на публиката на община Сатовча два дни.

На крака, с много аплодисменти, връщане на сцената на прекрасните актьори и с цветя изпрати снощи постановката "Любов за четирима" и пълната зала в Дома на културата в Гоце Делчев.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK