Община Сатовча кандидатства за европейско финансиране по два нови проекта

Снимка: Infomreja.bg

Общинските съветници от Сатовча гласуваха със „За“ общината да кандидатства по два европроекта.

Това ще се случи по реда и условията по процедура за европейско финансиране на проект „Изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на спортна инфраструктура” по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 за „Обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Проектът отговаря на приоритетите на Общинския план за развитие на община Сатовча за периода 2014-2020 г., е и потвърденото мнение на ОбС относно кандидатстването.

Съветниците упълномощиха кмета Арбен Мименов да предприеме всички необходими действия във връзка с кандидатстването по проекта пред ДФ „Земеделие”, както и да подготви всички изискуеми за целта документи и подаде заявление за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони във връзка с проекта.

Вторият проект, който получи одобрението на ОбС за кандидатстване пред Държавен фонд „Земеделие” от страна на община Сатовча, е „Реконструкция на улична мрежа на територията на община Сатовча”.

По този проект община Сатовча ще кандидатства по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 - „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от ПРСР за периода 2014-2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK