Община Сапарева баня кандидатства по проект за ремонт на фонтана и водната каскада на центъра

Снимки: Община Сапарева баня

Общинската администрация в Сапарева баня кандидатства с проект, чрез който да се извърши цялостно обновяване и ремонт на фонтана и водната каскада на центъра. Общината кандидатства по проект "Красива България" на Министерство на труда и социалната политика, мярка МО 1 "Подобряване на обществената среда в населените места".

 "Фонтанът и водната каскада се нуждаят от цялостно обновяване. Предвиждаме подмяна на облицовката на фонтана и ремонт на осветителните тела, които са повредени. Има нужда от подмяна на дюзите за разпръскване на водата, канализационната и водопроводна мрежа също се нуждаят от ремонт", обясни кметът Калин Гелев.

След изграждане на водната каскада не са изпълнявани ремонтни дейности по нея. Вследствие на експлоатацията, както и на това, че е изложен директно и непрекъснато на различни атмосферни условия, голяма част от облицовката на фонтана е отлепена от основата. Също така има течове по дъното на фонтана, а на високата му част три от ринговете се нуждаят от подмяна.

Проектното предложение предвижда да се замени мраморната облицовка с гранитна, която е по-качествена и устойчива на външни условия. Градоначалникът на Сапарева баня обясни, че цялостният външен вид на фонтана е неугледен и загрозява пространството в центъра на курортното градче. "Това е нещо, което прави впечатление и на жителите, и на гостите на града ни", посочи Гелев и изрази надежда Общината да бъде одобрена по проекта, за да може да се  извърши реконструкция на обекта.

Общата рамка на проектното предложение по "Красива България" е 91,283 лв. Задължително е съфинансиране от кандидата с минимум 50%. В конкретния случай Община Сапарева баня ще съфинансира с до 53% - 48 380 лв. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK