Община Сандански сред най-добрите европейски дестинации за туризъм и за развитие на таланти

Снимки: Община Сандански

Александър Каменаров (11 години), ученик от III ОУ „Христо Ботев“, е сред победителите в националния конкурс за детска рисунка на тема: „Моята ЕДЕН дестинация в България“ 

Сандански е една от дванадесетте ЕДЕН дестинации в България, част от проект на Министерството на туризма за популяризиране моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на Европейския съюз. EDEN е акроним на European Destinations of Excellence, в превод „Най-добри европейски дестинации”. 

Във връзка с изпълнение на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание”, Министерството на туризма обяви конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България”. 

Над 40 деца на възраст между 7 и 14 години разказаха в цветове историята и обичаите, бита и културата на своята любима ЕДЕН дестинация. След повече от месец очакване за висока оценка от широкото жури и оспорвана надпревара за сърцата на онлайн потребителите, на 13 август станаха ясни победителите.

Сред всички участници от цялата страна Александър Каменаров, ученик от IIIОУ „Христо Ботев“, е класиран на трето място със своята рисунка на Голямата базилика от дестинация Сандански. Той, както и останалите победители в конкурса бяха наградени на официална церемонения, състояла се на 9 септември в Министерството на туризма. Всички отличени творби ще бъдат репродуцирани на сувенири и рекламни материали, предназначени за презентация на редица международни борси в страната и чужбина.

„Конкурсът предизвика огромен интерес – над 3000 гласа и десетки коментари“ - е статистиката от страницата на Министерството на туризма. Благодарение на този конкурс и таланта на младия Александър Каменаров Сандански утвърди своя имидж като една от най-добрите дестинации за туризъм в България.

Развълнуван от успехите на своя син – Яне Каменаров, ръководителят на фондация „Леб и вино“, сподели:

„Този конкурс бе една прекрасна инициатива от страна на Министерството на туризма. Щастливи сме, че по такъв красив начин, а именно – през детските очи, се популяризира България. Благодарим на община Сандански и всички, които подкрепиха таланта и очарованието на нашия град!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK