Община Сандански спечели два проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Сандански спечели два проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. Те са в партньорство с общините Ново Село и Берово.

По проекта с Ново Село – „Енергийна ефективност с цел постигане  на по-добра среда в детските градини“, ще бъдат обновени детски градини в двете общини – Сандански и Ново Село. Община Сандански ще обнови детската градина в село Дамяница, филиал на ОДЗ „Слънце“ – с. Ново Делчево, като в проекта са заложени основни дейности: подобряване на изолацията чрез нова, смяна на азбестовия покрив, поставянето на нова дограма и входни врати, подобряване и реновиране на водоснабдителните и канализационни системи и инсталиране на слънчеви колектори в детската градина.

Стойността на проекта за община Сандански е 200 140 €. Срокът за изпълнение е 24 месеца. 

Другият проект, който отново е в сътрудничество с Република Македония, е „ Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“, съвместно с община Берово.

Основни инвестиционни дейности по този проект са свързани с градски парк „Свети Врач“, където ще бъдат направени редица обновления и реконструкции за повишаване на туристическия потенциал на региона  и подобряване на туристическите услуги като цяло и в двете общини. 

Обектите, които ще бъдат реновирани в градски парк „Свети Врач“, са: скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка. Ще бъде закупена и техника за парка за 30 000 €. 

Стойността на проекта за община Сандански е 207 079,58€. Основните резултати от проекта ще бъдат изградена водоснабдителна система в община Берово, реконструирана паркова инфраструктура в Сандански и повишено качество на туристическите услуги. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK