Община Сандански с превантивна кампания за велосипедистите

Снимка: Община Сандански, архив

Ограничават велосипедистите по пешеходната ул. "Македония" и пл. „България“

В сезона на летните ваканции и отпуските, всекидневно между играещите деца, хората, излезли на разходка, и седящите на пейките преминават велосипедисти с висока скорост, което създава предпоставки за инциденти.

С цел информиране на гражданите за въведените още през 2016 година забрани /Заповед №АПИОЧР-61 от 23.06.2016г./, съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата и Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота  и спокойствието на гражданите на Община Сандански, от 29.07 /понеделник/ общински инспекторат, съвместно с Районно управление и Дирекция „Социално подпомагане”, в Сандански стартира превантивна кампания за ограничаване бързодвижещите се велосипедисти по пешеходната ул. "Македония" и пл. „България“.

Това се налага поради многократно подавани сигнали от граждани.

Мярката има за цел да предпази пешеходците, както и самите велосипедисти. Служители на звено „Общински инспекторат“, полицията и социалните служби в града ще спират и предупреждават колоездачите за въведената забрана.

Съгласно Заповед №АПИОЧР-99 от 26.07.2019г., служителите имат правомощия да съставят предупредителни протоколи и актове на нарушителите, създаващи предпоставки за инциденти.

Община Сандански призовава гражданите за спазване на въведените правила, с цел недопускане на евентуални инциденти, за да предпазим здравето на нас и нашите деца!

Както ИНФОМРЕЖА писа, около 10 ч. тази сутрин в центъра на Кюстендил 18-годишен велосипедист се блъсна в отворената врата на автомобил, шофиран от 57-годишен водач. За щастие, тежко пострадали нямаше, но и двамата участници в ПТП-то се сдобиха с актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK