Изграждат нова детска градина в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Значимата инвестиция осезаемо ще намали недостига на свободни места

Министерство на образованието и науката одобри внесеното от кмета Атанас Стоянов предложение за безвъзмездна финансова подкрепа, в размер на 2 965 700 лв. Одобрените средства са по Програма „Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“.

Чрез осигурените средства ще бъде изградена нова детска градина в ж.к. „Спартак“, един от най – големите квартали по площ и брой жители в град Сандански. В същия квартал вече е преотреден и обособен общински имот с предназначение за детско заведение – с обща площ 5919 кв.м. С реализацията на проекта ще се създаде възможност за предучилищно образование на всички деца в квартала, които в момента се налага да посещават детски градини в по-отдалечени райони.

Детското заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като се осигури достъп на децата в една яслена и пет предучилищни групи.

Значимата инвестиция осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. А съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK