Община Сандански с нови мерки в подкрепа на бизнеса

Снимка: Infomreja.bg

Частично и пълно освобождаване на наеми и такси на общински терени през декември и януари

По предложение на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, Общински съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка.

Всички наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост, с преустановени посещения на обектите в тях, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването /заведения за хранене, питейни заведения и др./, се освобождават от заплащане на наеми и такси за целия месец декември. А за месец януари 2021 г., дължимите наемни цени на същите обекти се намаляват с 50 %.

Облекченията обхващат и всички наематели на общински жилища и лекарски кабинети, находящи се в общински имоти на територията на община Сандански, като същите се освобождават от заплащане на наемната цена за период от два месеца /декември и януари/.

Икономическата подкрепа е предвидена и за всички останали наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост / кооперативен пазар, животински пазар, ГУМ, временни търговски обекти и други на територията на цялата община Сандански/, за които наемната цена също е намалена с 50 % за двата месеца – декември и януари.

Стремежът на община Сандански е чрез въведените мерки да бъде солидарна с трудностите в един от най-засегнатите сектори – туризъм, търговия, услуги, производство и други.

Нека в трудни моменти да бъдем съпричастни и обединени за по-доброто ни бъдеще, призоваха от общинската администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK