Община Сандански кандидатства за основен ремонт на пътя Катунци – Златолист

Пътят до Златолист и църквата „Свети Георги” от години е в критично състояние, на места липсва и асфалт, снимка: Infomreja.bg

Три проектни предложения бяха гласувани на вчерашното заседание на Общинския съвет в Сандански. Точката бе извънредна, защото законовите срокове за кандидатстване са от 2 септември до 3 окомври тази година. Необходимо условие е проектните предложения да бъдат придружени с влязло в сила решение на Общински съвет, одобряващо кандидатстването на общинската администрация.

Първият проект, с който ще кандидатства Община Сандански, е „Реконструкция на улици в град Сандански, село Катунци и село Склаве". Общината разполага с изготвени нови технически проекти за цялостна рехабилитация на улиците „Славянка“ и „Кръстьо Хаджииванов“, както и за улици в Катунци и Склаве. 

Второто проектно предложение касае основен ремонт на общински път Катунци – Златолист, като община Сандански разполага с работен проект за цялостна реконструкция, тъй като пътят е изключително използван от туристите и поради голямата експлоатация е в лошо техническо състояние. 

Третото проектно предложение е „Обзавеждане и оборудване на I ОУ „Климент Охридски“, град Сандански“. В момента общината подготвя проекта за цялостна подмяна в обзавеждането и оборудването на училището. По проекта са заложени създаване на материално-технически и кадрови условия за качествени образователни услуги и създаване на условия за въвеждане на иновации в учебния процес. 

Проектите, с които ще кандидатства Община Сандански съответстват напълно на приоритетите на Общинския план за развитие и модернизирането на техническата инфраструктура за постигане на балансирана и интегрирана общинска територия, както и създаване на условия за качествени услуги в образованието.

 

Пътят до Златолист от години е в критично състояние, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK