Премиерът Борисов и министър Аврамова дадоха старт на ремонтните дейности по пътя за Рилския манастир

Снимки: МС

Проведоха среща и с игумена дядо Евлогий

Това, което поех като ангажимент преди 1 седмица, министър Аврамова го направи в сила. Виждате в момента колко техника и алпинисти има тук. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира заедно с министър Петя Аврамова стартиралите укрепителни дейности на срутището по пътя за Рилския манастир.

„Стартирали са строителните дейности, до настоящия момент се изпълняваха подготвителни дейности. И в този момент с алпинисти се свалят паднали дървета, предстои да се изгради подпорна стена, която ще бъде 150 метра дълга. Около 250 метра са свлачищните процеси тук“, обяви министър Аврамова.

Тя каза още, че самият скат ще бъде укрепен с анкери, ще се постави и стоманена мрежа. Цялостният ремонт ще излезе 6,5 млн.лв., като целта е да не се бърза, за да се направи качествено, каза още регионалният министър.

Веднага след инспекцията премиерът и министър Аврамова посетиха Рилския манастир, където се срещнаха с игумена дядо Евлогий.

„Както обещах миналия път, 6,5 млн.лв. за пътя. Много тежко срутище, но се работи перфектно. Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите“. С тези думи Борисов се обърна към игумена на обителта.

Той припомни, че вече са факт и 1 650 000 лв. за пречиствателната станция за манастира.

„Са вече можеш да ме почерпиш едно кафе, свършили сме си всичко, което сме обещали. Оказва се, че идването ми тук струва около 10 млн.лв.“, каза с усмивка премиерът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK