Апел за помощ: Да подкрепим семействата, останали без дом след пожара в Разлог

Снимка: pixabay.com

Огънят унищожи не само постройките но и причини сериозни проблеми и трудности с оцеляването за общо 22 души

С апел за помощ съм всички, които могат да се отзоват в трудния момент за пострадалите от пожара семейства в Разлог се обръща пастор Асен Христов от Разлог, който ръководи Божията църква в града и е директор на Асоциацията на ромските пастори в страната.

В съвместна кампания с Община Разлог и БЧК той полага усилия да бъде осигурена така нужната помощ, за да бъде осигурен подслон и необходимото за един нормален живот на хората, чисто домове изгоряха. 

Огънят унищожи не само постройките но и причини сериозни проблеми и трудности с оцеляването за общо 22 души, от които 10 малки деца, най-малкото от които е само на 11 месеца. В първите часове и дни след пожара пастор Асен Христов е помогнал за осигуряването на подслон и храна, както и дрехи и обувки за децата, които посещават училище. Община Разлог осигури техника за разчистване на отломките от пожара, помага и със строителни материали. На помощ се включи и БЧК. 

На прага на предстоящата зима хората, които останаха без дома се нуждаят от помощ, за възстановяване на домовете им. Сега някои от тях са временно при роднини. 

В апел за помощ Асен Христов се обръща към всички, които имат възможност да помогнат.

Направена е организация - в сградата на Общинска администрация при дежурния могат да се предоставят хранителни продукти, по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи. Осъществен е контакт с Български Червен кръст благодарение на който, ще бъдат доставени храна и дрехи.

Дарение можете да направите на посочената сметка:

IBAN : BG69 FINV9150 1017 479 026 (валута BGN)

BIC: FINVBGSF

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK