Кметът на Радомир, Пламен Алексиев: Честит 24-и май!

Уважаеми българи,

Уважаеми съграждани,

Честит празник - 24-и май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Днес ние празнуваме един уникален празник, празник над всички празници!

Денят на светите Солунски братя, на които делото им ще пребъде във времето, изведоха ни от тъмата и ни определиха като народ със свой собствен език и вечна писменост.

Днес на тази светла дата ние се прекланяме пред епохалното дело на двамата равноапостоли – светите братя Кирил и Методий. Нека жаждата на нашия народ за наука, знания и духовно усъвършенстване не стихват никога, защото наш дълг е да следваме пътеките на познанието и да го продължим да го предаваме на поколенията след нас, а именно българското писмо и четмо, българската наука и култура!

Всички учители, които служат в храма на познанието и са призвани за това, както и на всички читалищни дейци, журналисти и писатели, днешният ден 24 май, като духовни водачи на българската нация, ги задължава да работят всекидневно и да се стремят да усъвършенстват своята дейност чрез оригинални и значими постижения.

Нека в този най-хубав, слънчев и най-български ден да се поклоним дълбоко пред гениалното дело и да обвием портретите на братята Кирил и Методий с цветя и здравец и да се гордеем с произхода си, защото сме наследници на древен, борбен и велик народ, който е дал писменост и култура и на другите славянски народи!

Честит празник!

 

Пламен Алексиев

Кмет на Община Радомир

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK