Съветниците от БСП-Кюстендил, с предложение за създаването на Общински оперативен щаб

Снимка: Infomreja.bg

Предлагат мерки на местно ниво за справяне с извънредното положение

Групата общински съветници от БСП – Кюстендил, предлагат да бъде създаден Общински оперативен щаб. За целта те са депозирали писмо до кмета на Кюстендил – Петър Паунов и председателя на ОбС – Кюстендил, Михаела Крумова.

Общинските съветници посочват, че не е време да се делят на леви и десни, на знаещи и можещи. „Време е с общи усилия да направим необходимото гражданите на община Кюстендил да преминат този нелек и необичаен за нас период в борба с разпространението и защитата от коронавирус.

Подкрепяме господин Паунов и екипа му за усилията, които полагат в тези нелеки и необичайни за всички ни моменти. Предлагаме да се създаде Общински оперативен щаб в помощ на община Кюстендил за справяне с възникналите около извънредното положение, а и след него, проблеми. Смятаме, че ние като общински съветници, можем да бъдем инициатори на такова звено и с наша помощ да се изготвят конкретни мерки на местно ниво, които да бъдат в полза на жителите на община Кюстендил“, посочват още в писмото си местните парламентаристи.

Те предлагат още да бъде организирана среща между представители, излъчени от всички политически формации в ОбС  - Кюстендил, тъй като не са регистрирани групи и не може да става дума за председателски съвет.

„Нека седнем на една маса и обсъдим адекватно как да помогнем на община Кюстендил и жителите ѝ, както през времето на извънредното положение заради COVID -19,  така и мерки за преодоляване на последствията“, обясняват още общинските съветници от БСП - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK