Домът на културата в Гоце Делчев ще бъде обновен по проект за близо 5 милиона лева

Домът на културата в Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg, архив

През настоящата година в община Гоце Делчев ще бъдат подготвени и внесени за кандидатстване два амбициозни проекта.

Първият е „Обновяване на Дом на културата в град Гоце Делчев“.

Проектът предвижда цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата, включително сценично оборудване, осветление и озвучаване, обзавеждане на салон и зали. Предвидена е подмяна на дограмата, както и топлоизолиране на сградата, ремонт на покрива, изграждане на отоплителна инсталация  на газ и други подобрения.

Общата стойност на проекта е 4 888 260 лева, от които 85% безвъзмездно финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“ и 15% съфинансиране от Общината. Проектът е одобрен като част от Инвестиционната програма по Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Гоце Делчев.

По същата оперативна програма със 100% безвъзмездно финансиране се предвижда да бъдат изградени 30 социални жилища, като се извърши ремонт на неизползваема сграда в бившата казарма.

Предвижда се жилищата да бъдат оборудвани и обзаведени. В тях трябва да се  настанят 30 семейства в неравностойно положение. Проектът е на обща стойност 1 470 000 лева. Той също е одобрен като част от Инвестиционната програма по ИПГВР на град Гоце Делчев.

Предстои внасяне и оценка и на двата проекта в Междинно звено по ОП „Региони в растеж“. Периодът на изпълнение на проектите е 2020 – 2022 година.

 

Бившата сграда на казармата в града, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK