Община Петрич улеснява паркирането на гръцките автобуси с туристи в съботния ден

Снимка: Infomreja.bg

Автобусите, с които пристигат в Петрич гръцките туристи, ще имат облекчен режим за паркиране в центъра на града. Новата организация е посочена в нарочна заповед на кмета Димитър Бръчков и цели да привлече южните съседи да посещават Петрич, като се създадат условия за престой на автобусите в близост до търговските обекти.

Предложението беше дадено на работна среща между кмета и представители на Асоциацията на малкия и среден бизнес в общината. Тогава предприемачите се оплакаха, че липсата на места за паркиране в центъра на града е основната причина гръцките туристи да не идват в Петрич.

Кметската заповед за новия режим на паркиране ще важи само за съботните дни в часовия пояс от 08.00 – 14.00 часа. Гръцките автобуси ще могат да паркират безпроблемно на ул. „Цар Борис III” в участъка от сградата на общината до кръстовището с ул. „Самуилова крепост”. Паркирането на други пътни превозни средства в същия участък ще бъде ограничено.

От понеделник, 11 юли, петричани ще трябва да се съобразят и с влизането в сила на „Синя зона” за паркиране в централна част. Общината отчита сериозен интерес на гражданите по отношение на месечните абонаменти за паркиране. Според приетата тарифа месечният абонамент без избрано паркомясто е на цена 65 лева за лек автомобил, шестмесечният струва 300 лева, годишният 550 лева.

Час престой на лек автомобил ще ще бъде 1 лв. с ДДС. Продължава и издаването на пропуски за живущи в обхвата на платената зона. 16 служители на общината ще следят за спазването на правилата за престой и паркиране в „Синя зона” на Петрич. 650 са общо паркоместата обособени в платената зона. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK