Кметът на Петрич, Димитър Бръчков: Честито Възкресение Христово!

Бъдете здрави, мъдри и вдъхновени!

Уважаеми българи, скъпи съграждани и жители на община Петрич,

Честито Възкресение Христово!

Днес се обръщам към вас с най-голямо уважение от едно от най-духовните мяста в нашата родина България. Нашият град Петрич е един от най-старите градове по долината на река Струма.

Този регион е един от най-благоприятнте за производство за селскостопански култури, като пшеница, ечемик, ръж, овес, памук, ориз,тютюн, офион, плодове и много други култури!

Този български южен град е свързан с цар Самуил, с античността от времето на Османската империя, с Българското възраждане, с освободителните войни в България, с горещите минерални извори, с героизма на Мануш войвода.

Тук, в Петрич е и манастирът "Света Петка", която е една от най-силните икони и закриля всички българи. В Петрич е и крепостта "Петрица", църквата "Св. Николай", паметникът на Мануш Георгиев - войвода, най-известният деец на българското освободително движение в Македония на Вътрешната македо-одринската организация. Тук е и площад "Македония".

По никакъв начин не бива да забравяме нашия природен парк "Беласица", където са съхранени нашите природни дадености и красоти! И накрая ще ви припомня за нашата пророчица леля Ванга, която е една от най-силните феномени в света.

Всички сте се наслаждавали на нашето енергийно място "Рупите", където идват хора от цял свят и ще продължават да идват и за напред.

Нека денят на Възкресението Христово да бъде най-великият за нас!

Бъдете живи и здрави, мъдри и вдъхновени!

Вяра и разум са нужни в днешното ни време, но аз съм сигурен, че ние с нашата далновидност, човечност, родолюбие и ентусиазъм ще излезем от този период с чест и достойнство! 

Честит Великден!

 

Димитър Бръчков

Кмет на община Петрич

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK