Община Петрич - готова за зимата

Снимка: АПИ, архив

Община Петрич обяви обществена поръчка с три обособени позиции за снегопочистване и поддържане на уличната мрежа през зимните месеци.

Позициите са: снегопочистване и поддържане на улиците в град Петрич – 55 хил. лв. без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Подгорски и Марикостински райони – 50 хил. лв. без ДДС; снегопочистване и поддържане на уличната мрежа в Огражденски район - 50 хил. лв. без ДДС.

За всяка една от тях се е явил само по един кандидат, всички отговарят на изискванията, към днешна дата има и сключени договори. 

Уличната мрежа в града ще почиства фирма „Растер юг" ООД, в Подгорски и Марикостински район изпълнител по зимното поддържане е фирмата „Живел Енерджи” ООД, в Огражденски район - отново „Растер юг” ООД.

„Това означава, че фирмите следва да направят вече своята организация като предварителна подготовка на техника и обособяване на пунктове за изчакване”, уточни зам.-кметът по „ТСУ и строителство”, Минка Салагьорова.

По нейна информация от миналата година има останали на разположение 12 тона сол, Общината обаче е поръчла още 50 тона, за да покрие необходимостта за целия зимен сезон.

В района на подгорските села вече са почистени банкетите покрай главния път, премахнати са храстите и сухите дървета. Където е било необходимо, е направено и изкърпване на уличната мрежа.

Остава единствено освежаването на маркировката, който процес ще приключи до средата на месец ноември.

„Съгласувано с кметовете на села вече са определени и депата за пясък, до края на месец ноември по график ще се достави по места. Готов е и списъкът с машините по населени места, които могат да реагират най-бързо при необходимост”, обобщи Минка Салагьорова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK