В Петрич започна раздаването на хранителни продукти по програма на ЕС

Снимка: Infomreja.bg

Служители на Общината и звено „Домашен социален патронаж“ ще доставят хранителните пакети до домовете на правоимащите

Програмата е финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Операция 2 „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти”.

Индивидуалните пакети с до 16 вида хранителни продукти от първа необходимост ще получат общо 88 уязвими жители на община Петрич, одобрени от списъците на община Петрич по критерии, изготвени от Агенция за социално подпомагане. Община Петрич осигури превоза за доставка на хранителните продукти от пункта на БЧК в Благоевград.

Служители на Общината и звено „Домашен социален патронаж“ ще доставят хранителните пакети до домовете на правоимащите. В списъка са включени 83 лица, получаващи топъл обяд от Общината, две лица от сдружение „Малки хора” и 3 лица от ЦНСТДМУ в с. Първомай.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг. и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, боб, леща, зеленчукови и месни консерви и др. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите на територията на община Петрич се реализира в партньорство между Агенция за социално подпомагане, Български Червен кръст и Общинска администрация-Петрич.

В хода на тази кампания ще бъдат предоставени също и писмени препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус, книжка за бедствена готовност и др. информационни материали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK